Άγρια Ελληνική Φύση: Αλογάκι της Παναγίας καταβροχθίζει ελικοπτεράκι σε ένα ανατριχιαστικό βίντεο

Οι περισσότεροι γνωρίζουμε τα Αλογάκια της Παναγίας.
Αυτά τα σε πρώτη άποψη συμπαθητικά και "άκακα" έντομα στην πραγματικότητα είναι στυγεροί κυνηγοί.
Στο βίντεο που γυρίστηκε στο Εθνικό Πάρκο Σχοινιά Μαραθώνα φαίνεται με ανατριχιαστική λεπτομέρεια πώς ένα Αλογάκι της Παναγίας καταβροχθίζει μια λιβελούλα, το γνωστό "ελικοπτεράκι".
Η αιώνια μάχη της επιβίωσης και ο νόμος της "ζούγκλας" ξεδιπλώνονται με εκπληκτική λεπτομέρεια στην ελληνική φύση.
Αναλυτικότερα για τα Αλογάκια της Παναγίας ή Μαντώδη (Mantodea):
Είναι μία τάξη εντόμων που αποτελείται από περίπου 2.200 είδη τα οποία χωρίζονται σε 9 οικογένειες. Ονομάστηκαν έτσι το 1838 από τον εντομολόγο Χέρμαν Μπούρμαϊστερ, λόγω της στάσης των μπροστινών ποδιών, τα οποία υψώνονται σαν σε προσευχή. Στη Ευρώπη αναφέρονται 35 είδη, στην Ελλάδα 8. Μερικά είδη μπορούν να αλλάζουν το χρώμα τους σε μερικές ημέρες. Με το χρωματισμό, τη μορφή του σώματος και την κινήσεις που μοιάζουν με την κίνηση των φύλλων στον άνεμο, τα καλά μεταμφιεσμένα αυτά έντομα συγχέονται με το περιβάλλον και δεν γίνονται εύκολα αντιληπτά από τους θηρευτές τους και από τη λεία τους. Πολλά είδη μπορούν και προσαρμόζουν το χρώμα τους ανάλογα με το περιβάλλον στο οποίο βρίσκονται.
Μερικά είδη προκαλούν ήχους για να αποθαρρύνουν πιθανούς θηρευτές. Άλλα είδη φοβίζουν θηρευτές με το ξαφνικό άνοιγμα των πτερύγων με εκπληκτικά χρώματα. Μερικά είδη απλά παίρνουν απειλητική στάση ή παριστάνουν νεκρά έντομα.
Για να αυξάνουν τις επιτυχίες τους κατά την αναζήτηση της τροφής, τα περισσότερα είδη περιμένουν ακίνητα, αλλά υπάρχουν και είδη που ζουν στο έδαφος και πλησιάζουν τη λεία τους έστω αυτή παραμένει ακίνητη. Αρπάζουν τη λεία σε διάστημα ενός εικοστού του δευτερόλεπτου, και την τρώνε με την ησυχία τους. Κυνηγούν κυρίως άλλα έντομα, αλλά και μικρά ερπετά και άλλα ζώα.

#Αλογάκι_της_Παναγίας #Άγρια_Φύση

YouTube圖片

所有圖像從最大到最小
單擊鼠標右鍵並選擇 "保存圖像為..." 將原始圖像下載到您的計算機.

圖片網址:

直接鏈接到圖像與分辨率: 1280x720

直接鏈接到圖像與分辨率: 640x480

直接鏈接到圖像與分辨率: 480x360

直接鏈接到圖像與分辨率: 320x180

直接鏈接到圖像與分辨率: 120x90

從視頻和URL到每個的幾幀:

標題和說明

視頻的說明和標題。
如果字段為空,則視頻沒有描述。
標題:

視頻說明